Problemen met Wifi?

Wifi problemen zijn niet fijn, weten waar je huis uit bestaat en wat een wifi signaal kan tegenhouden is daarom van belang. 

Materialen en Wifi

Je hebt er misschien nog niet bij stilgestaan maar er zijn veel materialen die zich tot een vijand van wifi maken. Sommige obstakels slurpen het wifi signaal op zodat het signaal niet overkomt, zodoende heb je geen wifi bereik meer of zeer moeilijke ontvangst. Andere wifi vijanden zijn materialen, de meest voorkomende vijand is de onzichtbare, storingen door andere toestellen.

IJzer
Gewapend beton in huis, dat bestaat namelijk uit veel bindijzer en ijzeren wapening. Dit vormt een kooi waardoor de wifi radiogolven niet kunnen doordringen. De elektromagnetische straling kan niet door de ijzeren wapening dit maakt ijzer tot een vijand van wifi radiogolven.

Glas
(Ook gewapend en gelaagd glas) in ramen en schuifdeuren dempen het wifi signaal en tegenwoordig zijn de ramen uitgerust met dubbele en driedubbele beglazing, natuurlijk goed voor extra isolering, helaas minder voor het wifi signaal.

”Normale” muren
dempen ook de wifi golven, gelukkig niet zo erg als het gewapend beton. In dit geval zal er nog enig signaal buiten gaan maar zal vervolgens verzwakt worden.
Woon je dicht bij anderen zoals in een rijtjeshuis of in een appartementen complex dan zullen er ‘te veel’ wifi signalen zijn en dit zal storingen/verlies opleveren.

Magnetron
hoe makkelijk en handig de magnetron ook is, deze levert ook storingen op in het wifi signaal. Dit komt omdat de meeste magnetrons op dezelfde frequentie zitten; namelijk 2.4 gigahertz.

Water
in alle vormen is een serieuze verlies bron, doordat de signalen bijna geheel worden opgeslurpt door het water, dit betekend dat er weinig tot geen signaal door heen komt.

Als laatste Aluminium folie
daar bedoel ik mee de beschermlaag onder het parket of de laminaat vloer. Deze stoot namelijk signalen af. Wanneer dit op een eerste of tweede verdieping ligt kan dit ervoor zorgen dat de wifi boven weinig tot geen signaal geeft.

De oplossing

Als je goed over nadenkt zijn er nogal wat materialen die zich tot vijanden van de wifi signalen maken. De vraag is dan ook, wat kan je zoal doen om die vijanden uit de weg te gaan. Tenslotte draait het daar om, de wifi vijanden kan je niet zo maar wegnemen. Je moet naar andere oplossingen zoeken.

multifiber biedt een oplossing in de vorm van een accespoint (AP). Een accespoint dient altijd bekabeld aangesloten te worden en zendt een apart wifi signaal uit van de router. Wat ons accespoint zo speciaal maakt is dat het zelfs de afgeketste signalen weer opvangt en terug uitzend over de kanalen die wel doorkomen. Op deze manier heb je dus altijd sterke wifi signalen in huis.

Wel is het belangrijk te kijken naar de plaatsing van het AP omdat een AP voor een raam dus niet heel veel zin heeft. Wil je genieten van je tuin en daar ook volop wifi signaal hebben kun je het beste met een point-to-point signaal werken. Simpel gezegd van A naar B(eter); door twee accespoints aan elkaar te linken bijvoorbeeld; een in huis en de andere in het tuinhuisje heb je daartussen altijd voldoende wifi signaal.

Mocht je even willen sparren met ons, om te zien of een accespoint ook in jouw voordeel kan werken. Neem dan snel contact met onze support medewerkers op, zij deinzen niet terug voor het juiste advies.