fbpx

Wifi in huis

.

Wat is wifi?

WiFi is draadloos internet.

Het maakt verbinding tussen je apparaten en de internetbron, zoals een router, zonder dat er kabels nodig zijn. Denk aan het verzenden van gegevens als onzichtbare radiogolven door de lucht. Met WiFi kun je draadloos online gaan, waardoor je flexibel bent in huis zonder gedoe met kabels. Het is een handige manier om verbonden te blijven met het internet.

Onze routers maken gebruik van zowel de 2,4GHz als de 5GHz WiFi-frequenties. Maar wat houdt dit precies in?

Je WiFi-thuisnetwerk heeft verschillende “wegen” of frequentiebanden waarlangs het gegevens kan verzenden. Denk aan snelwegen, maar dan voor draadloos internet.

  • 2,4GHz: Dit is als de bredere snelweg. Het heeft een groter bereik en kan door muren heen gaan, maar er zijn meer apparaten die deze snelweg gebruiken, wat soms voor wat verkeersopstopping kan zorgen.
  • 5GHz: Dit is als de smallere, maar snellere snelweg. Het heeft een korter bereik en kan soms moeilijker door muren gaan, maar het is vaak minder druk, wat betekent dat je minder last hebt van “verkeer”.

Onze routers zijn intelligent ingesteld; ze verdelen uw apparaten automatisch over de twee verschillende signalen op basis van de behoeften van elk apparaat.

Mijn WiFi-signaal is niet overal voldoende.

Wat kan ik hieraan doen?

Bij Multifiber bieden wij Access Points aan om onze klanten een optimale draadloze internetervaring te bieden. Hier zijn enkele redenen waarom we Access Points aanraden:

  1. Verbeterd WiFi-bereik: Een Access Point vergroot het bereik van je draadloze netwerk aanzienlijk. Dit is vooral handig in grote huizen, kantoren of andere omgevingen waar het standaard WiFi-signaal mogelijk niet voldoende is om alle ruimtes te bereiken.
  2. Stabiele en Snelle Verbinding: In tegenstelling tot WiFi Repeaters, die snelheid aanzienlijk verminderen, behoudt een Access Point de oorspronkelijke snelheid van het netwerk. Dit resulteert in een stabielere en snellere draadloze verbinding voor alle verbonden apparaten.
  3. Meer Apparaten Tegelijk Aansluiten: Access Points zijn in staat om meer apparaten tegelijkertijd te ondersteunen zonder de prestaties te beïnvloeden. Dit is essentieel in huishoudens of bedrijven met veel verbonden apparaten.
  4. Betere Netwerkbeheermogelijkheden: Access Points bieden vaak geavanceerdere netwerkbeheermogelijkheden, waaronder de mogelijkheid om verschillende draadloze netwerken op te zetten (SSID’s), beveiligingsinstellingen aan te passen en de algemene netwerkprestaties te monitoren.

Kortom, het aanbieden van Access Points stelt onze klanten in staat om het volledige potentieel van hun draadloze netwerk te benutten, met verbeterde prestaties, dekking en betrouwbaarheid.

Heeft u nog verdere vragen of wilt u graag advies? Neem dan vrijblijvend contact op met onze helpdesk.