fbpx

TV App

.

Wat is wifi?

Wifi is een technologie waarmee je draadloos kunt internetten. In plaats van een kabel, maakt wifi gebruik van radiogolven om gegevens te ontvangen en versturen. Grote kans dat jij thuis ook een wifinetwerk hebt. Dat is handig, omdat iedereen in je huishouden dan tegelijk op het internet kan. En je niet meer, zoals vroeger, ruzie hoeft te maken over de internetkabel. Naast tablets, laptops en smartphones, kunnen tegenwoordig ook camera’s, printers, harde schijven, wasmachines en zelfs koelkasten op wifi worden aangesloten.

Hoe werkt wifi?

Bij de meeste routers die je van een provider krijgt zit er standaard wifi op; ook wel een draadloze router genoemd. Deze router zendt dus al een wifisignaal die je telefoon of tablet kan ontvangen. Om je wifi-netwerk in huis te verbeteren of vergroten kun je een accespoint installeren op de plek waar de wifi minder bereik heeft. Het accespoint is met een ethernetkabel aangesloten op de router die je al in huis hebt. Via radiogolven verstuurt het accespoint gegevens, die door de lucht bij jouw laptop of smartphone terecht komen. Omdat er in jouw apparaat een wifi-chip zit, kun je de gegevens ontvangen en zelf ook weer signalen naar het accespoint terugsturen.

Belangrijk om te weten is dat een accespoint een apart wifi signaal uitzendt van de router die je al in huis hebt staan. De twee apparaten (router en accespoint) werken het beste als ze een eindje uit elkaar staan zodat ze elkaar niet ‘storen’.